Sve informacije će se otvoriti klikom na tekst.
Stožer civilne zaštite, e-mail: stozer.civilne.zastite@gornjimihaljevec.hr

OBAVIJEST !

OBAVIJEST !

Za informacije kliknite na pasicu
Za pregled klikni na sliku!

Obavijest

Molimo Vas da nam Vaše prijedloge za koje smatrate da bi trebalo uključiti prilikom izrade nacrta izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja dostavite na e-mail adresu: opcina.gornji.mihaljevec@gmail.com
Navedeno nam možete dostaviti u razdoblju od 10.06.2020 do 30.06.2020
Plus hosting - banner

Eko flor - obavijest

Za više informacija klikni na sliku
Za original obavijesti, klikni na sliku!

Službene stranice Općine Gornji Mihaljevec

Rekonstrukcija i opremanje zgrade za osnivanje dječjeg vrtića i programa predškolskog obrazovanja

Projekt: Rekonstrukcija i opremanje zgrade za osnivanje dječjeg vrtića i programa predškolskog obrazovanja

Kratak opis projekta (operacije):

Predmet projekta je izvođenje radova izvedbe potkrovlja dječjeg vrtića- rekonstrukcija i opremanje zgrade za osnivanje dječjeg vrtića i programa predškolskog obrazovanja na k.č. br. 525/1, k.o. Gornji Mihaljevec u Gornjem Mihaljevcu, u skladu s Prostornim planom uređenja Općine Gornji Mihaljevec (Službeni glasnik Međimurske županije 13/05 i 3/14) i Državnim  pedagoškim standardom predškolskog odgoja i naobrazbe (NN RH br. 63/2008 i 90/2010). Prema projektnom zadatku predviđeno je izvođenje radova unutar gabarita postojeće građevine na način da se postojeći tavanski prostor preuredi u potkrovlje  te se time formira još jedna odgojno-obrazovna jedinica u spomenutom potkrovlju, te potrebne sanitarije i garderoba, a sve u svrhu kako bi se poboljšali uvjeti koji moraju biti u skladu s posebnim propisima. Postojeći dječji vrtić ima jaslice i dva boravaka, a s obzirom na broj i uzrast djece postoji potreba za povećanjem odgojno-obrazovnih jedinica, zbog čega je donesena odluka o izgradnji još jednog boravka, kako bi se postojeći vrtićki prostor prilagodio nastalim potrebama. Predviđenim izvođenjem radova ukupan broj boravaka se povećava na tri te se preraspodjelom prostora u prizemlju objekta dobivaju nove prateće prostorije za djecu i zaposlene. Izvođenjem radova izvedbe potkrovlja postojećeg dječjeg vrtića postojeći tavanski prostor uredio bi se  u korisno potkrovlje izradom laganih pregradnih zidova i oblaganjem krovišta gips-kartonskim pločama sa ispunom od toplinske izolacije na način da se u prostoru formira otvoreni tip dnevnog boravka za odgojno obrazovnu grupu sa pripadajućim sanitarijama i garderobom. Predviđa se rekonstrukcija postojećih stepenica koje vode u potkrovlje na način da zadovolje uvjete pedagoških standarda. U prizemlju se predviđa uklanjanje pregradnog zida u ulaznom prostoru radi povećanja garderobnog prostora, te prenamjena  postojeće garderobe u prostoriju za zaposlene. Cijela građevina ostaje u postojećim tlocrtnim i visinskim gabaritima.

Ciljevi i očekivani rezultati projekta (operacije)

Cilj projekta: Doprinos održivom razvoju ruralnih krajeva

Doprinos uspostavi i ostvarenju održivog razvoja će biti realiziran kroz rekonstrukciju prostora dječjeg vrtića. Predviđena je rekonstrukcija prostora dječjeg vrtića kapaciteta za 48 djece. Očekuje se početak rada vrtića Općine Gornji Mihaljevec tijekom 2020. godine

Projekt doprinosi i daljnjem ruralnom održivom razvoju kroz mogućnost osiguravanja osnovnih uvjeta kvalitetnog življenja stanovništva i poboljšanih uvjeta odgoja i obrazovanja, što doprinosi povećanju općeg životnog standarda ciljanih skupina te stanovništva s područja općine.

 

Ukupna vrijednost projekta: 2.096.389,76 kn  

EU sufinanciranje projekta: 1.940.367,26 kn

Razdoblje provedbe projekta: kolovoz  2018 - siječanj 2020

 

Za više informacija o projektu:

Općina Gornji Mihaljevec

Gornji Mihaljevec 74

Telefon: 040/899-117    

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Povjerenik za informiranje: Karlo Miljačić

 

O pozivu i EU projektima:

www.strukturnifondovi.hr

https://ruralnirazvoj.hr/  

http://europski-fondovi.eu/eafrd

Energetska obnova zgrade Doma kulture G. MIhaljevec

Klikom na sliku iznad otvaraju se podaci o projektu.

Razvojna strategija Općine

Klikom na sliku iznad otvara se Strategija razvoja Općine Gornji Mihaljevec za razdoblje od 2016. do 2020. godine. (pdf)

Zaštitimo se od komaraca

Klikom na sliku iznad otvara se promotivni letak

Rekonstrukcija zgrade za osnivanje dječjeg vrtića

Klikom na sliku otvaraju se podaci o projektu

Rekonstrukcija nerazvrstane ceste u dijelu naselja Tupkovec

Klikom na sliku otvaraju se podaci o projektu

Uvođenje ekološke rasvjete

Sufinaciranje rasvjeta

Zaštita od komaraca

Klikom na sliku iznad otvara se promotivni letak