Informacija = zaštita!
Informacije i savjeti ne besplatni info broj 0800/42-00
I VAŠA DJEVOJČICA MOŽE POSTATI MAŽORETKINJA
Zainteresirane djevojčice starosti od 4 godine na dalje, koje se žele družiti,te korisno upotpuniti slobodno vrijeme mogu se javiti na telefon. Djevojke mogu očekivati puno plesa,zabave, izleta i dobrog druženja. Treninzi su predviđeni u Gornjem Mihaljevcu. Vidimo se!
Gordana 099 401 7568
Danijela 098 960 6483
Za pregled klikni na sliku!
Za pregled klikni na sliku!

U Preseki prežagali simboličnu rampu

Načelnik Općine Gornji Mihaljevec Goran Lovrec i župan Občine Središče ob Dravi Jurij Borko prežagali su simboličnu rampu u Preseki. Prvi dan manifestacije "Dani lipe" koja se tradicionalno održava u Općini Gornji Mihaljevec bio je u znaku ulaska Hrvatske u EU. Pošto se granični prijelaz nalazi u Preseki zajednička proslava je održana u naselju 5. srpnja s početkom u 18 sati.

 Proslava nije započela s prigodnim govorima već kulturno umjetničkim programom kojeg je osmislila agilna predsjednica KUU "Lipa" Gornji Mihaljevec Jasenka Novak. KUU "Lipa" je izvela "međimursko-slovenske" svate s prikazom kako je to nekada bilo, što je bilo izuzetno zanimljivo za velik broj okupljenih. Mladenka ili nevesta je bila iz Hrvatske, a mladenac ili ženin iz Slovenije.

Program je započeo povorkom od kapele u Badličanu koju su uz svate sačinjavali i uzvanici pa do kapele u Preseki. Godba na pihala Središče ob Dravi davala je tempo povorci. Živopisne međimurske nošnje kao i folklorna skupina Obrež davali su posebni štih povorci. Povorku je kod kapele pljeskom dočekao impozantan broj mještana Preseke, Badličana, Prhovca, Godeninca, Središče ob Dravi a i drugih naselja (oko 600 ljudi).

Nakon rezanja, na početku spomenute rampe uslijedile su himne Slovenije i Hrvatske. Slovensku himnu izvela je Godba na pihala Središče ob Dravi a Lijepu našu je otpjevala Presinčanka Valentina Zadravec. Povorka se zatim uputila prema dvorani Društvenog doma u Preseki u koju nažalost nisu stali svi prisutni. Nakon prikaza starinske svadbe, uslijedili su prigodni govori.

Prisutnima su se redom obratili Goran Lovrec, načelnik Općine gornji Mihaljevec, Jurij Borko, župan Občine Središče ob Dravi, Branko Šumenjak, član Državnega sveta Republike Slovenije a ujedno i podžupan Občine Ormož te na kraju Zoran Vidović, zamjenik župana Međimurske županije.

Uslijedili su nastupi Radovana Jambrovića koji je izveo "Presičku himnu" te Folklorne skupine Obrež i Muške vokalne skupine pjevačkog zbora Sveti Juraj na Bregu. Vrijedne mještanke Badličana, Preseke i Prhovca pogostile su na kraju sve prisutne starinskim kolačima kao raznim štruklima , gibanicama i ostalim dobrotama. Želja svih prisutnih je bila da se na istom mjestu nađemo kada ¨padne¨ shengenska granica koja nas sada još razdvaja.

Razvojna strategija Općine

Klikom na sliku iznad otvara se Strategija razvoja Općine Gornji Mihaljevec za razdoblje od 2016. do 2020. godine. (pdf)

Zaštitimo se od komaraca

Klikom na sliku iznad otvara se promotivni letak

Rekonstrukcija nerazvrstane ceste u dijelu naselja Tupkovec

Klikom na sliku otvaraju se podaci o projektu

Uvođenje ekološke rasvjete

Sufinaciranje rasvjeta

Zaštita od komaraca

Klikom na sliku iznad otvara se promotivni letak